НОВИНИ


Синдикат ”Защита” алармира за хаос в столична болница, медиците са без заплати

7 6100 04.09.2020
Синдикат ”Защита” алармира за хаос в столична болница, медиците са без заплати

Синдикат „Защита информира медиите за хаос и проблеми в столична болница. Причината е, че медиците не получават заплати и това ги е довело до пълна безизходица. Хората в бяло ще излязат на протест през сградата на МЗ във вторник. Ето какво съобщават от синдикалната организация:


Хаос в Софийска болница!

Медици три месеца без заплати!

Уважаеми журналисти,

Информираме Ви, че медиците от единствената в България специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация излизат на протест пред Министерство на здравеопазването на 08.09.2020г. и ще протестират ежедневно до окончателното изплащане на дължимите им трудови възнаграждения за три месеца!

Информирахме министерство на здравеопазването, че на практика болницата няма ръководство месеци наред, че не са изплащани заплати за три месеца, а персонала на болницата е в безизходица - не могат да си осигурят елементарно съществуване, да си заплатят сметки за вода, ток, притискани са от банки и частни съдебни изпълнители!!!

В Борда на лечебното заведение има и представител на министерство на здравеопазването, който е запознат с проблемите, но очевидно се бездейства.

Това принуждава медиците да започнат ежедневни протестни действия пред министерство на здравеопазването на 08.09.2020г. до окончателно изплащане на заработените от тях заплати и смяна на ръководството на болницата.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама