НОВИНИ


Още една наказателна акция по модела ”Хиполенд”

16 9723 05.09.2020
Още една наказателна акция по модела ”Хиполенд”

Поредно доказателство за това, че държавата използва институциите за репресии се появи през днешния ден. Акция, сходна на тази в магазина за играчки “Хиполенд” се е провела в пловдивско. Според разказа на собственика на обекта негови служители са отишли на протеста в Пловдив на 2 септември с брандиран бус, а два дни по-късно но врата на офиса почукали четири институции.


Става дума за винарна “Загрей” в Първомай. Неин собственик е бившият депутат от НДСВ Йордан Костадинов. Той разказва пред OFFNews, че негови служители са решили да се включат в демонстрациите в пловдив на 2 септември - денят, в който се проведе Великото народно въстание. Те са потеглили от Първомай за града под тепетата с брандиран с логото на фирмата бус.

 

Били спрени по пътя от полиция, а проверката продължила 45 минути. Работниците заявили пред органите на реда къде отиват, от своя страна униформените записали личните им данни и ги пуснали да продължат.

 

Два дни по-късно във винарната започнала мащабна проверка на НАП, Агенция “Митници”, ДФ “Земеделие” и Икономическа полиция.

 

Две от институциите - НАП и ДФЗ са си тръгнали много бързо - проверяващите са казали, че не виждат каквото и да е основание за проверка. Другите две институции - "Митници" и Икономическа полиция са проверявали дълго. След проверката написали протокол, че няма никакви нарушения, споделя собственика.

 

По думите му проверки във винарната има приблизително веднъж на 6 месеца. Но от началото на нейното съществуване проверки винаги са се осъществявали от не повече от една институция едновременно. Според него е очевидно, че проверката е наказателна акция, заради участието на работниците на протеста.

 

“Аз питам кой е този държавен служител, който има правомощията да изпрати 4 институции едновременно на проверка. Трябва да е висш служител. искам да знам кой е и дали е превишил правомощията си”, посочва Костадинов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама