НОВИНИ


Две реалности рисуват хора от системата на МВР за кървавата сряда

36 6558 06.09.2020
Две реалности рисуват хора от системата на МВР за кървавата сряда
БГНЕС

Две противоположни реалности обрисуваха три лица по две различни медии. Коментарите са по повод ескалацията на напрежението по време на протестите на 2 септември. Анализите идват от лица, които са запознати със системата на МВР.


Бившият главен секретар на МВР проф. Николай Радулов беше гост в bTV. В ефира на Нова телевизия пък гостуваха Вергил Христов - зам.-председател на Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР и началник група в "Охранителна полиция" и зам.-председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР - Илия Кузманов.

 

Радулов посочи, че според негов приятел на протеста, станал известен като “кървавата сряда” е имало няколко служители на “Делта гард”. Същевременно обаче Кузманов и Христов определиха твърденията за внедрените в редиците на МВР лица като абсурдни.

“Оценката на ръководството на МВР, че полицията се е справила перфектно на протеста на 2 септември, означава, че е изпълнила, каквото и е заповядано”, посочи Радулов.

 

“Далеч съм от мисълта, че в МВР някой ще вземе решение, което да е противозаконно или в ущърб на колегите”, посочи в другата телевизионна реалност Вергил Христов.

Радулов обаче заяви, че МВР е ангажирано с провокацията, а освен това определи като умишлени ескалациите на 2 септември.

 

“Боксът не влиза в помощните средства, които са описани в Закона за МВР. Той не е за защита, а за нападение. Това говори за умисъл“, посочи той и допълни, че подобен случай вероятно е наказуем.

 

Той беше категоричен, че при разпръскване на тълпи при безредици полицията трябва да избутва протестиращите от мястото, а не да ги преследва.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама