ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 11 септември

0 4017 10.09.2007
Предстоящо на 11 септември

Премиерът продължава индийското си посещение; Емел Етем приема дарение от Турция за пострадали при наводнението в Цар Калоян; откриват паметник на жертвите на атентата на железопътната гара в Буново.


Продължава посещението на министър-председателя Сергей Станишев в Индия по покана на министър-председателя на страната д-р Манмохан Сингх. На 11 септември Сергей Станишев ще посети училище „Георги Раковски” в Делхи и ще се срещне с ръководството и възпитаниците му. В негово присъствие ще бъда връчено дарение и ще бъде подписано споразумение за сътрудничество между 79-то СОУ „Индира Ганди”, София, и „Георги Раковски”, Делхи. По-късно министър-председателят ще посети Департамента по славянски и угро-фински изследвания на Делхийския университет и ще изнесе лекция в Индийския съвет по световни въпроси в Делхи на тема „България в Европейския съюз; Задълбочаване на Българо-индийското партньорство”. Към делегацията на правителството ще се присъедини и министърът на труда на социална политика Емилия Масларова.

От 13,30 часа министърът на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем ще приеме дарение от Република Турция за пострадали при наводнението в Цар Калоян. Пресконференцията ще се проведе в Министерски съвет.

От 11.30 часа Националното ръководство на Демократи за силна България ще даде пресконференция в централата си на улица “Кърниградска”.

В 11.00 часа министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще се срещне с представители на младите учени на БАН.
Министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров организира работна среща във връзка със стартирането на процедурите по обявяване на първата заповед за зона от НАТУРА 2000 „Суха река”. Срещата ще се състои в сградата на Министерството на околната среда и водите на ул. „Ул.Гладстон”№67. Тя ще започне в 11,00 часа. След завършването й ще има пресконференция за медиите.

От 10.00 часа в Софийски апелативен съд ще се гледа мярката за неотклонение на Роберт Матанич.

От 9.00 ч вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще приеме в МВнР министъра по европейските въпроси на Кралство Нидерландия Франс Тимерманс. В програмата на министър Франс Тимерманс в София са включени срещи с министъра по европейските въпроси Гергана Грънчарова и с главния прокурор Борис Велчев. Срещата с Гергана Грънчарова ще бъде от 11.15 часа, а пресконференцията за медиите е предвидена от 12.00 часа.
Министърът на отбраната Веселин Близнаков ще участва в закриването на Детските летни школи по плуване и футбол, организирани от Националната спортна асоциация на Министерството на отбраната. От 11:30 ч. на басейн "Червено знаме" министър Близнаков и председателят на ДАМС Весела Лечева ще наградят отличилите се деца, а преди това ще наблюдават техните състезания по плуване и жонглиране с топка.

Международна научна конференция “Сигурността като предизвикателство пред европейската перспектива на Югоизточна Европа” и Международна специализирана изложба “Защита и сигурност 2007” ще се проведе в Интер Експо и Конгресен Център на бул. Цариградско шосе №147. Инициативите са под патронажа на Президента на Република България и Върховен главнокомандващ на въоръжените сили г-н Георги Първанов. Начало на форума ще постави министърът на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем.

От 11.00 часа в сградата на КНСБ в “Заседателна зала” на XI етаж, ще се проведе пресконференция на кремиковските синдикати към КНСБ и КТ “Подкрепа”, на която ще бъде заявена категоричната позиция за начало на стачни действия на кремиковските работници. 

Инициативата за укрепване на съдебната система на Американската агенция за международно развитие (ААМР) ще проведе на работна закуска от 10:30 часа в ресторанта “Shades of Red” на Гранд Хотел София, на която официално ще бъдат обявени резултатите от националното проучване на общественото мнение на тема “Ефектът от съдебната реформа”, проведено през 2007 г.

На 11 септември, Международния ден за борба тероризма, в село Буново откриват паметник на жертвите на атентата на железопътната гара в селото.

РИОСВ – София ще извърши утре проверка на площадките за балиране и временно съхранение на балираните отпадъци на София.

От 10.00 часа в Пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция във връзка с участието на Коалиция "Солидарност" в местните избори.

От 11.00 часа в Пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на тема “Как законът за ДДС убива българския бизнес при износ на стоки през свободните зони в България?”. В пресконференцията участие ще вземат представители на Асоциацията на свободните зони в България; “

От 12.00 часа в Пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Комунистическата партия в България. Темата е свързана с издигане на кандидатурите за кмет и общински съветници на София от листата на Комунистическата партия на България за Местни избори` 2007, както и обявяване на приоритетите на гражданската листа за ляво управление на София. 

От 10 часа ще се проведе протест на обединените земеделски сили пред Дом-паметника „Александър Стамболийски” на ул. „Врабча” 1 в София. Земеделци от БЗНС, БЗНС-НС, ПП „Никола Петков”, ЗМС и ветерани от Съюза на репресираните ще бранят своя съюзен дом. 

Делегация, водена от заместник-министъра на отбраната Симеон Николов е на петдневно посещение в Обединено кралство Великобритания. Българската делегация ще посети най-престижното международно изложение на отбранителни продукти, което се провежда от 11 до 14 септември в Лондон. На изложението са представени 1200 фирми от 36 страни. В него участват и фирми от българската отбранителна индустрия. Собствен щанд има Сдружението на българската отбранителна индустрия.

В 11.00 ч. Посланикът на Руската Федерация в Република България Н.Пр. г-н Анатолий Потапов ще присъства на откриването на паметника на генерал Скобелев в Плевен. Председателят на Народното събрание Георги Пирински също ще присъства на откриването на паметника.

Започва работа първият в страната „Център за профилактика и диагностика на заболявания, свързани с менопаузата при жените”. Официалното откриване на Центъра ще бъде от 10.00 ч. във ДКЦ-ІІ, Пловдив.

От 10.00 часа областният управител на област Пловдив Тодор Петков ще даде брифинг.

Кметът на Варна Кирил Йорданов ще даде редовната си пресконференция. Тя ще се проведе от 11.30 часа в зала “Варна” в сградата на общината. Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама