НОВИНИ


Поетът Николай Милчев: Петелът кукурига от покрива на тези, които си мислят, че са слънца

12 5555 09.09.2020
Поетът Николай Милчев: Петелът кукурига от покрива на тези, които си мислят, че са слънца
Николай Милчев

Петелът кукурига от покрива на тези, които си мислят, че те са слънца. Ако някой заспива до книга, а друг до чекмедже с пистолет и пачки, ние на коя страна трябва да застанем?!



Това каза поетът Николай Мирчев по БТВ, след като Бойко Борисов заяви днес, че мафията му иска оставката. 


Поетът допълни: “Мисля, че се случи нещо хубаво- хората започнаха да говорят. Розовите очила не могат да бъдат само розови. Осъзнавам, че съм краен, но е крайно и търпението, което понесохме от правителствата след 89-та година.  Този протест е морален и интелектуален.  


Когато решите да си тръгнете от някаква любов,  вие не мислите с кого ще бъдете утре. Тези въпроси за това какво следва после,  са клопка. Не, не искам повече. 


 Протестът се радикализирал.  Разбира се, че се радикализира, като чувам, че протестът е мафия. Аз видях хора, които говорят, защото повече от 10 години говори само един, който знае всичко. Другите също искат да кажат нещо”.


Относно датата 9-ти септември, той каза: “Трябва да намерим онзи баланс, в който личното в човека, да стане в хармония. това, че една част от парламента напуска означава, че на нас ни предстои да извървим дълъг път.   


В този драматичен момент говорим високо, но не се чуваме и разбираме. Искаме да разкажем историята само от една гледна точка”.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама