НОВИНИ


Гласят Николай Младенов за ръководител на Мисията за подкрепа на ООН в Либия

21 5454 12.09.2020
Гласят Николай Младенов за ръководител на Мисията за подкрепа на ООН в Либия
Николай Младенов БГНЕС

Бившият министър на външните работи и на отбраната на България Николай Младенов може да ръководи Мисията за подкрепа на ООН в Либия (UNSMIL).


 Това съобщават различни средства за масова информация, сред които и либийският телевизионен канал Alhadath, който се позова на свои източници, информира БГНЕС.

 

В периода от 2007 до 2009 г. Младенов е бил депутат в Европейския парламент, след което е оглавявал Министерството на отбраната на България до 2010 г. От 2010 до 2013 г. той е бил министър на външните работи, отбелязва още медията.

 

Бившият пратеник на ООН в Либия Хасан Саламе подаде оставка през март тази година поради здравословни проблеми. В момента тази позиция се заема от Стефани Уилямс.

Великобритания внесе в Съвета за сигурност на ООН проект на резолюция за незабавно прекратяване на огъня в Либия, според която генералният секретар на ООН Антонио Гутериш ще бъде помолен да назначи нов представител на ООН в Либия възможно най-скоро.

 

Редица чуждестранни медии съобщиха, че още следващата седмица Съветът за сигурност на ООН ще гласува проект за резолюция, предвиждащ удължаването на мандата на UNSMIL за още една година.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама