Собствениците на заведения продължават с нови и нови искания към държавата. След като бе намален ДДС от 20 на 9 на сто, след като дискотеките на закрито бяха отворени при епидемична остановка, след като намален бе ДДС до същия размер и за бирата и виното, сега те настояват данъчната ставка при доставка на храна за вкъщи да бъде изравнена с тази на ресторантьорските и кетъринг услуги.
От Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) са изпратили това си предложение до министър-председателя Бойко Борисов, вицепремиерите Томислав Дончев и Мариана Николова и финансовия министър Кирил Ананиев "в рамките на обявената миналата седмица процедура за обществено обсъждане на поредна серия от промени в данъчното законодателство".
В писмото си те отбелязват, "че намалението на данък добавена стойност за заведенията от 20 на 9% е срещнало масова подкрепа от бранша, като е дало възможност на почти 70% от заведенията да запазят цените си. В 10% от тях пък се наблюдава намаление."