НОВИНИ


Студентът в Потсдам Даниел Янев: Правителството на Борисов е кулминация на лъжата

27 8581 14.09.2020
Студентът в Потсдам Даниел Янев: Правителството на Борисов е кулминация на лъжата
Даниел Янев

Лъжата е на всички институционални нива - на морал, достойнство, професионализъм. Това е от 30 години, но правителството на Борисов е кулминацията на тези три неща. Това каза Даниел Янев - студент по политически науки в Потсдам, учи право в София, организатор на протестите в Берлин, млад човек, който не търпи лъжата.


Не сме толкова неопитни, колкото ни мислят. Знаем езици, имаме опита от други държави, обясни той пред bTV. В България трябва да се спазват принципите на демоокрацията, а не да се погазват.

 

Не виждам индикации сред протестиращите да има платени хора. Ние не се поддаваме.  Вярваме в морала и достойнството, които г-н Борисов накърни на няколко пъти, категоричен бе Янев.


.

Аз не знам кой е искал нова Конституция. Тя може да бъде променена и без свикване на ВНС, опроверга той една от опорките на властта.


Ако има оставка на Борисов и Гешев ще се даде на хората възможнот да кажат, коя е алтернативата. Алтернативата трябва да я посочат гражданите.  След оставките ще има служебен кабинет и предсрочни избори, на които гражданите ще изберат свой кабинет и осигурят мащабна съдебна реформа, посочи Янев.


Ако се изберат същите хора, ще поставим ултиматум и ако в рамките на година не получим това, което искаме, ще протестираме отново, прогнозира студентът.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама