НОВИНИ


Поискаха доживотен затвор за подсъдимите за атентата в Сарафово

0 5034 17.09.2020
Поискаха доживотен затвор за подсъдимите за атентата в Сарафово
Изпепеленият автобус в Бургас

Прокуратурата поиска да бъде наложено наказание доживотен затвор без прави на замяна за Мелиад Фарах и Хасан Ел Хадж Хасан, подсъдими по делото за атентата на летище “Сарафово”.


За днес бяха призовани двама свидетели в съдебната зала. По делото, обвинени в тероризъм са двама чужденци, които се издирват в ШИС по канала на Интерпол с червена бюлетина, съобщава БГНЕС.

 

Припомняме, че на 18 юли 2012 година автобус с израелски туристи, които току що бяха кацнали на летище "Сарафово" в Бургас, стана мишена на терористична атака. При кървавата баня загинаха петима израелски граждани, шофьорът на автобуса български гражданин, и извършителят на атентата. Ранени бяха близо 40 души.

 

На 15 юли 2016 г. на съд бяха предадени Мелиад Фарах - австралийски и ливански гражданин, и Хасан Ел Хадж Хасан с канадско и ливанско гражданство. Те са обвинени в помагачество към тероризъм. Съобщено бе, че двамата обвиняеми са обявени за международно издирване в ШИС по канала на Интерпол с червена бюлетина. В началото на 2018 година делото започна по същество. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама