НОВИНИ


Нарушителите на пътя без актове, плащат директно на КАТ

11 5235 18.02.2010
Нарушителите на пътя без актове, плащат директно на КАТ
Глобите да се плащат директно на КАТ

Нарушителите на пътя направо да получават и заплащат глобите си към КАТ, без да им бъдат издавани фишове и актове, и без да им бъде отнеман талонът, предлагат от КАТ „Пътна полиция".



Тази мярка ще улесни работата с новите 15 радара, разположени в цялата страна. Всяко едно от устройствата може да запамети до 35 хиляди нарушения.

След като бъде установено нарушението, водачът ще получава известие от КАТ, че трябва да заплати глобата си в срок от 45 дни. Писмата провинилите се шофьори ще получават по пощата, без да е необходимо да ходят в поделенията на КАТ и без да трябва да им се издават актове, и да им бъдат отнемани контролните талони. Ако нарушителите откажат да платят глобата, те ще бъдат предавани на НАП, а след това и на съдия изпълнител.

Новото предложение предстои да бъде разгледано на първо четене в парламента. Мярката се налага заради невъзможността на органите на КАТ да обработват данните, изпращани от всичките 15 нови радара, които са разположени в различни части на страната. Устройствата са с голяма памет, като всяко едно от тях може да запамети до 35 хиляди нарушения. Новата идея на КАТ ще намали и опашките в пунктовете в страната.

В момента, за да заплатите глобата си за неправилно шофиране, трябва да ви бъде издаден акт и при по-сериозни нарушения - и отнет контролния талон.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама