НОВИНИ


Николай Ненчев: ДАНС оказа огромен натиск върху служителите, работили по договорите с Полша

19 6942 24.09.2020
Николай Ненчев: ДАНС оказа огромен натиск върху служителите, работили по договорите с Полша
Николай Ненчев

ДАНС оказа огромен натиск върху служителите, работили по договорите с Полша /бел ред. за модернизация и ремонт на самолетите МиГ-29/. Това е четвърти скандал с руски шпиони. Твърде вероятно става дума за големи риби. Опитали са се да получат информация за превъоръжаването на българската армия. Това каза по бТВ бившият военен министър Николай Ненчев по повод изгонените руски дипломати.


Дали тази информация е от чужди служби. Моето убеждение е такова. И тези чужди служби са упражнили натиск върху службите и правителството. За пореден път това се случва. Този шпионски скандал е започнал от 2016 година, когато стартирах всички проекти за модернизирането на страната. В края на ноември подписах договора с Полша.

 

Два-три дни по-късно в МО се получи писмо от зам.-председателя от ДАНС, с което той поиска всичко. Защо е била тази активност от страна на ДАНС?! Това беше поредица от огромен натиск върху наши служители, работили върху договорите. А на мен ми бе повдигнато обвинение. Обвинението бе, че аз съм нарушил интересите на руската страна. Подозрително е, че делото бе ръководено от Пиронева, което днес е зам.-главен прокурор.

 

Изгонените дипломати не познавам. Говорим за обстоятелства, свързани с дълъг период. Какво са правили нашите служби. Кои български граждани са замесени в този скандал?! Не получихме информация и за предишните шпионски скандали. Ако нашите служби не са си свършили работата, а сме получили информация от чужди служби, знакът е много лош.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама