БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Л. Хампарцумян: Ал. Петров се прави на Робин Худ

11 6959 19.02.2010
Л. Хампарцумян: Ал. Петров се прави на Робин Худ
Левон Хампарцумян

Може ченге да стане бандит или бандит - ченге, но инкарнацията в доцент, доктор и човек, задаващ тона в икономиката, вече идва вповече, каза банкерът.



Банков картел в България няма, обяви по НТВ банкерът Левон Хампарцумян, член на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България. Така той опроверга тезата на Алексей Петров, според когото у нас действал банков картел и определял лихвите на банките. Хампарцумян определи това като конспиративни теории, добре изглеждащи на хартия. В действителност има различни акционери, местни банки, банки с чужди акционери, както и различни стратегия и търговски политики, обясни той.

Алексей Петров играе ролята на Робин Худ, който е затворен разбойник, но ако го пуснат на свобода, ще свали лихвите и хората трябва да го аплодират, дословно каза Хампарцумян и добави, че сега Петров вероятно е много притеснен и може да води всякакви тези, с които да се защитава.

По отношение на тезата за "банков картел", тя е наивна, квалифицира банкерът и каза, че би повярвал как ченге става бандит или бандит става ченге, но инкарнацията в доцент, доктор и човек, задаващ тона в икономиката, вече му идвало вповече.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама