НОВИНИ


Вера Йоурова, ЕК: Пораснах в авторитарен режим. Знам какво е да няма върховенство на закона

11 5905 30.09.2020
Вера Йоурова, ЕК: Пораснах в авторитарен режим. Знам какво е да няма върховенство на закона
Вера Йоурова

Когато няма върховенство на закона или когато то е в риск, това оказва пряко влияние върху живота на всеки един от нас. Знам това от първо лице, защото съм израснала в авторитарен режим. Равенството пред закона беше илюзия


Това заяви зам.-председателят на Европейската комисия Вера Йоурова по време на изявлението си при представянето на първия доклад за върховенството на закона. В него особено внимание се обръща на ситуацията в България.

 

Той е в четири точки и проследява връзката между върховенството на закона, функционирането на институциите, корупцията и свободата на медиите.

 

Липсата на резултати в битката с корупцията е един от ключовите въпроси, които са повдигнати от протестиращите в България, посочват в доклада.

 

"Все така се очаква от властите да постигнат последователни успехи с окончателни присъди по корупционни дела от висок ранг“, пишат от ЕК.

 

"Когато няма върховенство на закона или когато то е в риск, това оказва пряко влияние върху живота на всеки един от нас. Знам това от първо лице, защото съм израснала в авторитарен режим. Равенството пред закона беше илюзия. Медията разпространяваше прапоаганда в полза на управляващата партия. Трябваше да слушаме радио “Свободна Европа”, за да потърсим друга гледна точка”, посочи заместничката на Урсула фон дер Лайен по време на изявлението си.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама