НОВИНИ


Андрей Ковачев от ГЕРБ смята, че конституцията ни е „виновна“ за негативния доклад на ЕК

29 5222 01.10.2020
Андрей Ковачев от ГЕРБ смята, че конституцията ни е „виновна“ за  негативния доклад на ЕК
Андрей Ковачев

Евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев смята, че конституцията ни е „виновна“ за негативния доклад на ЕК и затова трябва да се промени.


„Вероятно имаме системен проблем и затова е нужна промяна в Конституцията. И аз искам да има краен резултат-да има осъдителни присъди. Това е дълъг процес. Да, щом има съмнения, трябва да се събират доказателства и те да издържат в съда.  Ние искаме справедливост и правосъдие, декларира той по БТВ.

 

Той допълни по адрес на критиките за безконтролната фигура на главния прокурор: „Кой контролира контрольора? Това трябва да се реши с промяна на Конституцията.

Подкрепяме ЕП за стриктно спазване на всички правила за незлоупотреба с европейските средства. България е на място под 1 процент с нередности с европейски средства. Когато има и най-малко съмнение за корупция, трябва да се действа.

 

От началото на 2007 година, когато започна механизма, управляващи и опозиция приемаха докладите по различен начин. Не трябва да правим така. Важното е да има диалог и справедливост за повече диалог. Тук не може да се разпределяме на правителство. Открити сме за политически диалог. Резолюцията е плод на лявата страна-комунисти, социалисти и зелени. Всички предложения на ЕНП не бяха взети под внимание“ .


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама