НОВИНИ


Алексей Навални: Зад опита за покушение срещу мен стои лично Путин

28 4789 01.10.2020
Алексей Навални: Зад опита за покушение срещу мен стои лично Путин
Алексей Навални

Сигурен съм, че навсякъде в Кремъл имат портрети на Гьобелс. Всичко е ясно според заветите му. Чудовищните ярки лъжи се разпространяват бързо, привличат вниманието и отдалечават фокуса от това, което трябва да бъде скрито. Със сигурност вярвам, че зад опита за покушение срещу мен стои лично Путин.


Това написа опозиционерът Алексей Навални в профила си във Фейсбук. Ето какво още пише той след опита да бъде отровен и престоя си в германска болница:

 

И кой друг може да заповяда на  тези двама-трима ръководители на специалните служби, които имат ''новичок'' и хора, които знаят как да го използват? Казах за това в интервю за списание ''Шпигел". Ето я немската версия, тук е английска, тук е преразказът на ''Медиазон'' на руски език.

 

И ако преди това лъжата на Кремъл е варирала от ''това е диабет'' до ''симулирал е сам отравянето си", то след изявлението ми трябва да излъжат нещо по-цветно и агресивно. Доброто старо ЦРУ влезе в случая. В същото време вече са забравили, че съм ''агент Фридом", който разби Съветския съюз и сега разпада Русия, и малко ме принизяват до човек, който просто "работи с инструктори на ЦРУ".

 

Но този път обвиненията идват не от клоуна по гостоприемството, а от говорителя на Путин Песков.

 

Дмитрий Песков: ''Е, ще кажа това, вероятно не пациентът работи със западните спецслужби, а западните специални служби работят с него. Така ще бъде по-правилно. Действително има такава информация. Дори мога да кажа конкретно: той работи със специалистите на Централния разузнавателен офис на Съединените американски щати. Като цяло вероятно няма да ме питате дори за специалните служби - добре, това всъщност не е първият път, когато се дават различни инструкции ".

 

Първата ми реакция беше забавен детски смях. Дори не заради глупостта на обвиненията, а защото са избрали Песков да каже тази простотия.

 

С думите ''чужбина", ''чуждестранни агенти", ''специални служби'' този чичо с апартамент в Париж веднага трябва да се изчерви и да пълзи под масата. Не случайон има шега, че ''от децата на Песков, може да се формира взвод на НАТО".

 

Трудно е дори да решиш чрез кого Дмитрий Песков получава инструкциите си. От кои специални служби, и кой от семейството му е основната връзка. Има, наистина има много възможности. Може би Николас Чаулс, английския син, който е бил в британски затвор, а след това е станал московски златен младеж, му дава бележки от англосаксонците? Или дъщеря му  Лиса и братята й, които са живели по-голямата част от живота си във Франция? Може би трябва да погледнат доведената дъщеря на Песков Саша Жулина, американски гражданин, фактически родена в Ню Йорк. Съпругата на Песков - Татяна Навка, която 14 години живее в САЩ и успява да си вземе апартамент в Манхатън за 1,2 милиона долара. Инструкциите биха могли да дойдат под формата на шифър в американската й банкова сметка (която тя е забравила че има) - трябва да проверите тази версия. Бившата съпруга на Песков Катрин Солоцинская предизвиква не по-малко подозрение - замина за постоянно  в Париж веднага след развода и остана там. Среща се с бившия френски президент, вероятно нещо е нечисто.

 

Шегите са смешни, но разговорът е прост. Знаете, че рядко съдя пропагандата, въпреки че цял ден лъжат за мен. Просто не искам да губя време.

 

Ето обаче директно изявление на държавния чиновник. Ето защо на първо място съдя Песков.

 

Второ, настоявам за публикуване на доказателства и факти, сочещи ''работа със специалисти от ЦРУ". Покажете ми ги точно по телевизията, в праймтайма. Разрешавам.

 

Наистина се надявам Руското посолство да е организирало някакво наблюдение тук и да имат всички данни за това, което правя тук.

 

Всички тези шокиращи и престъпни две разходки в парка на ден. Работя с инструктор от ЦРУ, който ми казва: А сега, Алексей, ще навием гимнастическата постелка на ролка и ще се опитаме да стоим на нея, без да падаме.

 

Това вероятно е криптиране, което означава: Центърът изисква продължаване на операцията за дискредитиране на националния лидер на Русия и съобщава за неудовлетворението й от симулацията на отравяне. Помолихме не просто да изпаднем в кома и да се бием в крампите, но и да пуснем пяната от устата. Недосвършена работа.

 

Ако държавните органи, от името на които говори Песков, имат доказателства за глупостите, които твърдят, това е въпрос на държавна сигурност на Русия, и аз настоявам да публикуват тези доказателства.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама