НОВИНИ


Тръмп позира без маска от Белия дом

11 4394 06.10.2020
Тръмп позира без маска от Белия дом
Доналд Тръмп

Американският президент Доналд Тръмп се върна във Вашингтон след четиридневно лечение за Covid-19 във военната болница Уолтър Рийд. При пристигане в Белия Дом Тръмп свали маската си и породи критики с публикация в Туитър, в която заяви, че коронавируса не трябва да е причина за страх.


Лекарят на президента увери, че състоянието му се подобрява, но добави, че все още опасността не е отминала.

 

Въпросът,  до момента без конкретен отговор е какви са превантивните мерки за работа в среда с президент вирусоносител в Белия Дом, който е както личната резиденция на президента, така и място за държавни дела, съобщава БНТ.

 

По информация на Вашингтон Поуст поне 20 души били в Белия Дoм през изминалите няколко дни са с Covid-19. Сред тях са сенатори, журналисти, съпругата на Тръмп Мелания и топ съветници.

 

Самият Тръмп заяви в Туитър „Не се страхувайте от Covid. Не му давайте да контролира живота ви“ – послание, което бе разчетено като омаловажаване на вирус, отнел живота на поне 209 хил. американци. Тръмп също призова американците да излязат, но да са внимателни.

 

Основният опонент на Тръмп в предизборната кампания Джо Байдън критикува изказването на  президента и изрази надежда да не се остава с впечатление, че вирусът не е проблем.  По-малко от месец преди изборите Тръмп е зад Байдън както при националните допитвания, така и при тези от ключови за спечелвани щати.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама