НОВИНИ


Христо Иванов: Борисов се превръща от любимец на ЕНП в токсичен актив

26 6186 08.10.2020
Христо Иванов: Борисов се превръща от любимец на ЕНП в токсичен актив
Христо Иванов БГНЕС

“Опитът на ЕНП или на който и да било друг да подменя демократичния процес с някакви лобистки взаимни прикривания и позиция “гръб до гръб” търпи крах и тази резолюция е победа за демокрацията в общоевропейски мащаб, а не просто за България”, заяви Иванов пред БНР.


По думите му досега имаше двоен стандарт по отношение на България в ЕС, но европейският политически елит вече не е така склонен да си затваря очите за страната и най-сетне българските граждани започват да получават адекватно внимание от страна на европейските институции.


“Авторитет, който се гради на лъжи и безправие, не струва пукната пара и той рано или късно се срива по точно такъв позорен начин, който наблюдаваме сега - превръщането на Борисов от любимото дете на ЕНП в едни все по-токсичен и нежелан актив, който се чудят как да прикрият, е само началото на този процес”, заяви Христо Иванов.


“Демокрацията се кове на избори и на избори се кове и като представителство. Г-н Вебер е един апаратчик, който е излъчен в рамките на демократичните дефицити на Европейския съюз и затова може да си позволи да приказва подобни неща, за които ЕНП рано или късно ще плати цена, защото това вбесява абсолютно всички европейци”, каза Христо Иванов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама