НОВИНИ


Повдигнаха обвинение на шофьора на тира за катастрофата край Лесово

12 4990 10.10.2020
Повдигнаха обвинение на шофьора на тира за катастрофата край Лесово
БГНЕС

Прокуратурата задържа за 72 часа на шофьора на тира, участвал в тежката катастрофа с пътнически микробус край Лесово, при която загинаха трима, а 11 пострадаха. На мъжа е повдигнато обвинение за катастрофата.


Днес прокуратурата в Ямбол удължи мярката за неотклонение на водача на  тежкотоварния камион с украинска регистрация. На 51-годишния молдовски гражданин Бекиян Октавиян е с повдигнато обвинение за предизвикване на пътно-транспортно произшествие, в резултат на което са починали повече от едно лица, съобщава Нова тв.

 

„Доказателствата, които са събрани към момента, категорично сочат, че товарният автомобил, който представлява пътен състав от ремарке и влекач, на практика е бил паркиран на пътното платно. Към момента на пътно-транспортното произшествие е нямало причина този товарен състав да се намира на това място”, обясни наблюдаващият прокурор Милен Божидаров.

 

Вероятно заспиване на водача е причина машината да остане на платното и да бъде изпреварена от няколко товарни автомобила. Според закона за извършеното престъпление се предвижда от 5 до 20 години лишаване от свобода.

Във вторник прокуратурата ще поиска от съда постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража".

 

Вече второ денонощие продължава борбата за живота на най-тежко пострадалите при смъртоносната катастрофа между пътнически микробус и тир край Лесово.  Състоянието на две от жените, транспортирани със самолет „Спартан” до болница „Пирогов” в София, остава тежко, но стабилно. Жизнените им показатели остават стабилни. За тях се грижат в "Реанимация", те са под активно лекарско наблюдение. Двете жени имат множество травми и счупвания.

 

Спокойно е преминала нощта и за пътниците, настанени в ямболската болница. Двете пациентки, които са настанени в отделението по реанимация, са в тежко, но стабилно състояние.Сред тях е и 17-годишната дъщеря на едната от транспортираните в София жени.

 

"Те са с политравми. На едната е преливана кръв. Останалите пациенти също са прекарали спокойно нощта. Четирима от тях са в "Ортопедия", предстоят им оперативни интервенции. Трима са в "Хирургично отделение", те са под активно наблюдение, тъй като са основно с травми на главата", заяви зам. -директорът на болницата д-р Валентин Вълчев.

 

Всичките настанени в трите отделения на болницата са  под активно наблюдение. Ден след инцидента лекарите обясняват,че бързата и добра организация ,заедно с Министерството на здравеопазването, е била от изключително значение за пострадалите. Веднага в болницата са задействани всички медицински екипи, които да посрещнат големия брой тежко пострадали.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама