НОВИНИ


Прокуратурата забуксува срещу Марио Николов

3 4726 22.02.2010
Прокуратурата забуксува срещу Марио Николов
Марио Николов

Прокурорите имат сериозни проблеми срещу Марио Николов по обвинението му за пране на пари, след като съдът отхвърли днес искането на обвинителите да бъдат изслушани двама германски и четирима швейцарски свидетели.


Двамата германци са осъдени за източването на САПРАД по международната афера, а швейцарците се разследват. Показанията на германците са приложени по българското делото за злоупотреби със САПАРД и засега са единствените материали, подкрепящи обвинителната теза срещу Николов и компания.

Тъй като прокуратурата има същите въпроси към чужденците по делото за източване, каквито възнамерява да зададе и по процеса за прането на пари, съдът отказа това да се случи.

Съдът отказа и да даде и време на прокуратурата, за да смени тактиката и да достави нови материали. Съдията по делото отпусна само няколко часа. Така, ако в следобедните часове страните нямат други доказателствени искания, ще започнат пледоариите по делото, след което съдът ще реши прали ли са пари Николов и Стойков или не.

Frognews.bg припомня, че Марио Николов с още шестима души са подсъдими за пране на пари по програма САПАРД на стойност 7,5 милиона евро.

В края на януари Софийската районна прокуратура образува досъдебно производство по материали, изпратени в градската прокуратура, за това че бизнесменът Марио Николов се е обаждал по телефона на свидетел и го убеждавал да не дава показания.
Прокурорите полуучили информация, че Николов звънял на свидетел в Швейцария, за да му съобщи, че не трябва да се явява по делото срещу него.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама