НОВИНИ


Вирусологът проф. Радостина Александрова: Нямаме имунитет за COVID-19

9 6192 17.10.2020
Вирусологът проф. Радостина Александрова: Нямаме имунитет за COVID-19
Проф. Радостина Александрова

Тази седмица случаите с новозаразeни с COVID у нас се покачваха всеки ден според Националната информационна система. За петък техният брой стигна 998 души, а 15 са починали, пак по данни на информационния портал. На фона на тази картина Вирусологът проф. Радостина Александрова коментира ситуацията у нас в момента.


"За съжаление този вирус води до доста по-сериозни последици като смъртност от сезонния грип. С грипния вирус сме заедно от векове. Ние сме имали много повече време да се адаптираме. Там съществува и ваксина. Има и антивирусни препарати", отбеляза проф. Александрова. Тя допълни, че всеки вирус се променя и мотира. Нямаме имунитет за COVID-19.

 

"Няма как да знаем кой човек ще бъде свръхразпространител, не знаме на какво се дължи. Един човек, който активно отделя вируса и е в среда с много хора рискът да ги инфектира не е малък", каза Александрова, пише novini.bg.

Тя не пожела да посочи дали става въпрос за втора или трета вълна. Според нея е важно хората да знаят, че вирусът го има.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама