НОВИНИ


Адв. Калин Ангелов: Прокуратурата иска разширяване на кръга дела, подсъдни на спецсъда

2 4948 19.10.2020
Адв. Калин Ангелов: Прокуратурата иска разширяване на кръга дела, подсъдни на спецсъда
Адвокат Калин Ангелов

Това, което разбираме от предложените от прокуратурата изменения на НПК е, че се иска разширяване на кръга дела, подсъдни на Спец съда и едновременно с това ограничаване на кръга дела, които могат да стигнат до ВКС.


За да придобиете представа какво означава това ще кажа следното:
В онази ужасна сграда на Черковна № 90 се помещават 4 институции: Специализиран съд, Специализирана прокуратура, Апелативен специализиран съд и Апелативна специализирана прокуратура.


Освен че се контролират взаимно и спазват законността, като хора, те си другаруват, мразят, хапват, пийват, клюкарстват, злословят, обичат се, изневеряват си, плюят се и т.н.
Често в сградата присъстват и представители на ГДБОП, които освен че се борят с организираната престъпност също участват в човешката страна на на живота, който се вихри на Черковна.


За да бъдем справедливи обаче, трябва да кажем, че има и колеги адвокати, които се борят за своите клиенти по много дела там; а то докато се бориш вземеш, че поразбереш някоя друга клюка, поназнайваш някоя и друга пикантерия и то само докато носиш папките.


И въобще, за да заключим! Човещинки и слабости човешки се случват, докато спазвайки принципите на законността си изкарваме хляба и се борим за достойна пенсия.
Та, тук иде моментът с предлаганата от Главния прокурор експертна промяна.
Ако тя бъде приета, много хора, които по някаква причина житейският водовъртеж всмуче в тази сграда, ще се окажат в положение, че да не могат да излязат от там институционално.

 

Съдбата им изцяло ще зависи от житейските драми на хората работещи в споменатите четири институции с приятелите им от ГДБОП и от добрите чувства на колегите адвокати.

 

Адвокат Калин Ангелов, Фейсбук


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама