НОВИНИ


"Не на маските", скандират пред МЗ

22 5416 22.10.2020
протест срещу задължителното носене на маски на открито БГНЕС

Протест срещу заповедта на здравния министър проф. Костадин Ангелов за задължителното носене на маски на открито се провежда в този час пред ведомството. Граждани се обявиха против мярката още преди тя да влезе в сила.


Според протестиращите маските са по-скоро вредни и дори могат да увредят психическото здраве на хората, информират от БНТ.

 

ФрогНюз припомня, че за намерението на здравния министър се разбра още в началото на тази седмица. След проведен експертен съвет епидемиолози и инфекционисти се обединиха около становището, че е необходимо носенето на предпазни маски на открито с цел предотвратяване разпространението на COVID-19. Ден по-късно намерението за издаването на заповедта бе обявено и от проф. Ангелов, който заяви, че се очаква до 30% спад на заболеваемостта.

 

Избухна обаче бурно обществено недоволство. Вчера премиерът Борисов нареди в заповедта ясно да се опомене кога и при какви условия предпазните маски ще бъдат задължителни. Изказването му дойде ден след като граждани палиха маски по време на поредният ден на антиправителствени протести. Такава демонстрация имаше и вчера.

В момента предпазните маски за задължителни на открити обществени места с висок риск, на които има струпване на хора.

 

Повече за заповедта на здравния министър може да видите тук.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама