ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ


Лили Иванова дава на съд Митко Щерев за клевета

6 6524 23.02.2010
Лили Иванова дава на съд Митко Щерев за клевета
Лили Иванова съди Митко Щерев за 10 000 лева

Първата дама на българската попмузика Лили Иванова съди Митко Щерев, създал едни от най-големите й хитове. Певицата е обидена от статия на композитора със заглавие "Лили, и на 80 ще си същата лъжкиня".



Повод за написаната статия е книгата "Истината" на примата, в която Щерев открил неистини за себе си и семейството си. Първото дело е планирано за четвъртък, в Софийски градски съд. Искът на Лили Иванова е за 10 000 лв. "Сега ще докажа с факти всички лъжи, които Лили Иванова е казала за семейството ми", заяви за "Труд" Митко Щерев.

Мотив за предявения от страна на певицата иск са квалификации в статия на Щерев във вестник “Уикенд”, излязла дни след премиерата на биографичната книга на Лили “Истината” през април 2009-а. Адвокатът на Иванова - Виктор Тотев, ще оспори твърдението, че естрадната прима “винаги пее на плейбек и мами хората”, че “не знае ноти” и че е “лъжкиня”, както пише в заглавието “Лили, и на 80 ще си същата лъжкиня”.

“Радвам се, че ме даде под съд, защото сега ще докажа с факти всички лъжи, които Лили Иванова е казала за семейството ми”, закани се на примата ни Митко Щерев и обеща да опровергае твърдението от книгата на Иванова, че когато се запознал с жена си – тя била на 15 години и заедно чакали да излезе паспорта й, за да се оженят. В съда ще покажа - казва Щерев - кръщелно свидетелство на съпругата ми, за да докажа на колко години е била тя, когато сме се оженили. Каква връзка с моята съпруга обаче има книгата на една певица? Тя нарочно съобщава, уж случайно, че съпругата ми била 15-годишна, за да изкара мен педофил, а жена ми – партизанка.”

Когато излязла “Истината” на Лили, дъщерята на Митко Щерев поискала да съди певицата. “Отказах, защото ми омръзна. Преди 4 години съм забранил да ми изпълнява песните и не желая да имам нищо общо с тази жена”, казва Щерев. Той се възмущава и от темата “Емил Димитров” в книгата: “Там пише: Емил влезе, седна до леглото, пусна ми ръка и ме погледна сластно... и аз му казах - това, което си мислиш, няма да стане.” Композиторът е категоричен: “Аз съм работил с Емил Димитров и това е абсолютна лъжа, той си беше чист гей.” “Всъщност става дума за това, че г-н Щерев в множество статии назовава г-жа Иванова с какви ли не квалификации - казва адвокат Тотев. До този момент певицата не им е обръщала внимание, но след конкретния случай вероятно на човек му дотяга. Засегнала се е от цялостното му отношение към нейната личност. В крайна сметка както тя е звезда, така и той е звезда. И аз в чисто житейски план не смятам, че звездите следва да имат такива отношения помежду си. Ние, почитателите им, по-скоро трябва да останем с вкуса, че са недосегаеми, за да се стремим да им подражаваме едва ли не.” “Тук цената на иска няма толкова много значение, а моралното удовлетворение на Лили Иванова след приключване на делото”, убеден е адвокат Тотев.

Това не е единственото дело на Лили Иванова. Другото е срещу твърдения в книга, написана за живота й от журналиста Борис Ангелов
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама