НОВИНИ


"Отровното трио" и партии извън НС: Доброволци да наблюдават изборния процес

13 4595 26.10.2020
БГНЕС

Обща мрежа от наблюдатели на изборния процес, бързо и прозрачно публикуване на заверени препис-протоколи от всяка секция, съхраняване на данните на два независими и защитени сървъра и създаване на екип от юристи, които да обслужват в рамките на целия ден постъпилите жалби на граждани.


Това са допирните точки между извънпарламентарните партии, които днес се събраха на обща среща по инициатива на "Отровното трио".

 

На нея са присъствали представители на ПП "Има такъв народ" и Гражданска платформа "Изправи се.БГ" - формации, които според социологическите проучвания имат шанс за влизане в парламента при следващите избори.

 

На срещата се стигна до общата констатация, че нито една политическа или гражданска организация, извън властта, няма ресурс самостоятелно да осигури контрол и наблюдение над всички избирателни секции в България и чужбина.

 

Общо бе становището на участниците, че недоверието в способността на днешното управление да проведе почтени и честни избори, изисква организирана гражданска съпротива, посочват в съобщение до медиите от "Отровното трио".

 

Предстои следваща работна среща, на която да се съгласуват още механизми за възпрепятстване на нарушенията и изкривяването на резултатите на предстоящите парламентарни избори.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама