НОВИНИ


Задържаха още един от "Наглите"

2 5793 23.02.2010
Задържаха още един от "Наглите"
Действията са се развили на улицата МВР

Още един от "Наглите" бе задържан при акция на криминалистите днес.


Служители на ГДБОП проведоха специализирана полицейска операция по установяване и задържане на участници в организирани престъпни структури, за които има данни, че през периода 2007-2009 г. са извършвали отвличания, изнудвания, пране на пари, силово оказване на натиск върху свидетели, собственици на фирми, бизнесмени, търговци и жалбоподатели.

В хода на акцията са задържани: К.И. /41 г./ - криминално проявен, с повдигнато обвинение в съучастие при извършване на отвличане; К.Г. /30 г./ - криминално проявен и осъждан, за когото има данни, че се занимава със скимиране на банкови карти и склоняване към проституция; И.Д. /36 г./- криминално проявен, с повдигнато обвинение за незаконно притежаване на взривоопасни вещества; С.Н. /39 г./- криминално проявен, осъждан за въоръжен грабеж, заподозрян във връзка с лица от “Наглите”; Я.П. /40г./ – регистриран за хулиганство и К.С. /41 г./

При проведените обиски, претърсвания и изземвания от дома на К.И. са намерени и иззети газов пистолет “Берета”- преработен в боен, и електронна везна. В апартамента на С.Н. спецполицаите открили четири мобилни телефона, лаптоп, приспособление за отваряне на моторни превозни средства, компютърна система за лек автомобил “БМВ”, метална палка и хладно оръжие, а от дома на И.Д. – други четири мобилни телефона.
Продължават оперативните действия за установяването и документирането на цялостната престъпна дейност на задържаните.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама