НОВИНИ


Собствениците на затворените барове решават дали да излязат на протест

4 4178 27.10.2020
Собствениците на затворените барове решават дали да излязат на протест
БГНЕС

Национална среща на собствениците на заведенията ще се проведе днес. Те ще решат дали да излязат на национален протест срещу решението за затваряне на нощните барове и дискотеки у нас.


Подобна мярка въведоха в редица градове в страната. Нощните клубове няма да работят и в столицата за две седмици. От бранша обаче са притеснени, че това ще доведе до фалити и призоваха държавата да помогне. Те настояват градските кметове, подписали подобни заповеди, да подадат оставка.

 

“Ние сваляме нашето доверие (от столичния кмет Йорданка Фандъкова, бел.ред), категорично и на 100%. Оттам нататъка с всякакви средства ще се борим тази неправда и тази дискриминация в един момент да бъде преустановена", заяви председателят на Сдружението на заведенията Емил Коларов пред БНР.

 

От бранша смятат, че увеселителните обекти по никакъв начин не са по-опасни от останалите сектори на икономиката и се позовават на данните на РЗИ за разпространението на вируса, според които :

 

"Нощните заведения са на десето място. Това означава, че всички други, които са преди нас - цехове, заводи, транспорти и т.н. трябва да бъдат затворени преди нас".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама