НОВИНИ


Хасан Азис: Властта иска да прехвърли отговорността за COVID 19 на кметовете

8 6002 27.10.2020
Хасан Азис: Властта иска да прехвърли отговорността за COVID 19 на кметовете
Хасан Азис

Голяма част от преставителите на местната власт са обезпокоени от това, че трябва да затварят заведения, театри, обществени места. Това означава прехвърляне на отговорност на кметовете. По-малките общини дали имат експертна възможност за това? Дали имат законово право да затварят? Отговорът е не. Кметовете не затварят заведения, театри, общини и населени места. Затварят се след заповед от здравния министър чрез структурите му по места. Това заяви кметът на Кърджали Хасан Азис.


Правителството трябва да поеме своята отговорност чрез експертния материал и министерства. Кметствата могат да бъдат само партньори в борбата с COVID 19, посочи той пред bTV.

 

Той коментира и политическата обстановка в държавата: Единствената политическа партия, която излезе в защита на държавността беше ДПС. А сега каква е държавността заради която има протести и барикадиране на политическата система и на улицата? Дадохме решение - антикризисен кабинет, който да подготви изборите. Има парламентарен механизъм за излъчване на премиер и подготовка за изборите, повтори Хасан Азис позицията на ДПС.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама