НОВИНИ


Експерт: Ситуацията е почти катастрофална за много региони, медицинските кадри трябва да се реорганизират

9 4859 29.10.2020
Експерт: Ситуацията е почти катастрофална за много региони, медицинските кадри трябва да се реорганизират

Медицинските кадри трябва да се реорганизират, за да покрият нуждите на населението от медицински специалисти в настоящата ситуация


Това мнение изрази пред БНР Андрей Марков, заместник-председател на Българската болнична асоциация и на Асоциацията на частните болници. Според него трябва да се реорганизират кадрите, тъй като проблемът не е толкова в апаратурата и оборудването.Ние сме в тежка ситуация, почти катастрофална за много региони. Можем да се справим само с мобилизация на цялото общество, подчерта Марков.

 

Според Марков здравните и местните власти трябва „да влязат в тази битка заедно“. "В движение се учим как да действаме. Естествено, плащаме и една цена в онези случаи, в които не се стига до най-добрите резултати", каза още Андрей Марков.


Относно съмненията в достоверността на тестовете и статистиката Андрей Марков заяви, че "нямаме друг избор и друг инструмент, с който да контролираме развитието на болестта".


В коментара си по опцията полеви болници Марков посочи, че по тази тема е мислено отдавна и „вероятно готовност има“. Марков съветва гражданите да не се самолекуват по публикации във вестниците и в интернет, а на всяка цена да търсят помощта на специалисти.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама