НОВИНИ


Здравният министър поиска оставката на директора на Четвърта градска болница

15 6501 31.10.2020
Здравният министър поиска оставката на директора на Четвърта градска болница
проф. Костадин Ангелов

Здравният министър поиска оставката на директора на Четвърта градска болница в столицата. Причината - отказът му да хоспитализира пациент с коронавирус.


Решението си проф. Костадин Ангелов съобщи във Facebook. В личния си профил здравният министър посочи и мотива - в репортажа на Българската национална телевизия директорът на болницата няколко пъти е излъгал.

 

Репортажът предизвика бурни реакции на възмущение в социалните мрежи, след публикуването си снощи. В него се показва как протича едно дежурство с линейка в Спешната помощ. Шокиращото е, че директорът на Четвърта градска болница отказва да приеме пациент с COVID-19, чието състояние се е влошило. В крайна сметка болният бива хоспитализиран по преценка на лекар и въпреки отказа на директора.

 

"Министерството е казало още в началото на пандемията "тест за коронавирусна инфекция не може да е условие за хоспитализация". Правило! Има шефове на болници, които продължават да се правят на неразбрали, няма писмена следа как искат от хората тестове, което обезсмисля всякаква проверка. В конкретния случай дори говорим за доказан COVID-19. Други мениджъри упорито отказват да откриват легла, пазят си "чисти болници". Няма да стане!", категоричен е министър Ангелов.

 

Той настоява кметът Йорданка Фандъкова да поиска оставката на директора на Четвърта градска, защото според него: има или няма организация и каква е тя - отговорен е мениджърът на лечебното заведение.

 

Здравният министър заявява още, че ще внесе в Народното събрание законов текст за болници, отказващи да откриват легла за заразени с коронавирус, според който тези болници няма да работят с НЗОК.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама