НОВИНИ


Проф. Любомир Топалов: Голямата битка ще е между адвокати на Тръмп и Байдън

3 5014 04.11.2020
Проф. Любомир Топалов: Голямата битка ще е между адвокати на Тръмп и Байдън
Проф. Любомир Топалов

Страхувам се, че сега голямата битка ще бъде на отборите от адвокати на двете кампании. Бяха заложени проблеми, които да предотвратят избирането на президент преди следващите една-две седмици, може би.


Това коментира пред БНР проф. Любомир Топалов, гост професор в Бостън колидж.

 

Припомняме, че по-рано Доналд Тръмп обяви, че е спечелил изборите, без това да е официално потвърдено. Все още окончателни резултати от вота няма, но Тръмп се закани, че ще оспорва друг изход от двубоя в съда и най-вече резултатите от вота по пощата.

 

Проф. Топалов обясни, че става дума за предварителното гласуване по пощата, но и заради специфични закони в някои щати, най-вече Пенсилвания, които предотвратяват възможността тези гласове да бъдат правилно преброени и създават ситуация, в която изходът от преброяването може да бъде оспорван и от двете страни. 

 

По думите му има много хора, които се страхуват да кажат, че поддържат Доналд Тръмп и това изкривява резултатите от социологическите допитвания.

Отчитането на най-големия ръст на икономиката на САЩ е новина, която също повлия на решението на избирателите, посочи още анализаторът.

 

Според него кампанията на Джо Байдън не е излязла с ясни политики по отношение на справянето с кризите - външно- и вътрешнополитически, както и пандемията и икономиката.

"Кампанията на Байдън се обърна срещу личността на Тръмп и се фокусира върху един от най-големите проблеми за неговото управление - справянето с коронавируса. Без да предложи коренно различна алтернатива, защото е ясно, че няма много неща, които може да направи по различен начин".

 

Проф. Топалов прогнозира, че в американското общество ще се засилят дебатите за горна граница на възрастта на кандидатите за президент на САЩ.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама