НОВИНИ


Костадин Ангелов: Увеличаването на заплатите на медиците ще е до края на следващата година

10 5138 05.11.2020
Костадин Ангелов: Увеличаването на заплатите на медиците ще е до края на следващата година
Д-р Костадин Ангелов

Увеличаването на заплатите за лекарите, сестрите и санитарите ще е до края на следващата година. Това стана ясно от думите на здравния министър Костадин Ангелов по БТВ. "Водят се разговори, чуват се много мнения. Стигнахме до консенсус-нови мерки няма да въвеждаме, уточни той.


Най-важните мерки, които дават резултат са носенето на маски, дезинфекцията и миенето на ръцете. Следващото е дисциплината. Този проблем на нас ни куца. Не е въпрос да се напишат заповеди. Всичко е облечено в разум. Важно е държавата да бъде стабилна и хората да бъдат спокойни.

 

Заболеваемостта в България е на добро място в ЕС. Това означава, че ние контролираме кризата. Допълнително може да се въведе зелен коридор, за да протектираме хората над 65 години и хората с хронично заболяване. Усилваме здравната система.

 

Близо 3000 човека са изписани за една седмица. Заболяването е победимо. Има проблеми в София, Шумен, Бургас и Враца. Там, където хората не разбират мерките, резултатът е лош. Където разбират мерките, резултатът е видим. Добрич от червената зона мина в оранжевата. Заповедта за „зеления коридор“ ще излезе през следващите дни. Не мислим да затворим училищата. Има училища, където няма нито едно заболяло дете и учител.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама