НОВИНИ


Джо Байдън обяви първите си стъпки като президент

20 4228 09.11.2020
Джо Байдън обяви първите си стъпки като президент
Джо Байдън

Избраният за 46-ти президент на САЩ Джо Байдън обяви първите си стъпки като държавник. Основен приоритет за кабинета на президента ще бъде борбата с COVID-19. Това е част от преходния план на Байдън при влизането му в Белия дом.


Очаква се в понеделник да бъдат обявени имената и на 12 експерти, които ще влязат в щаба за борба с инфекцията. Демократът обяви, че ще се увеличи тестването за COVID-19, а гражданите ще бъдат помолени да носят маски.

 

Избраният президент даде заявка за сериозна промяна в подхода на Белия дом спрямо епидемията, след поредицата откази от страна на Доналд Тръмп да въведе строги мерки като носенето на маски на открито и спазването на социална дистанция и то на национално ниво. Според демократа това ще спаси хиляди човешки животи. Идеята е във всички щати в страната носенето на маски на открито да стане задължително, когато наоколо има хора. Байдън обеща, че той и администрацията му ще се погрижат всеки гражданин да получи възможност за безплатен тест за COVID-19.

 

Заявката идва на фона на завишен брой заразени в страната. САЩ отчита над 100 000 новозаразени вече пет поредни дни.

 

Байдън обеща и икономически мерки за засегнатите от епидемията сектори. Милиони хора са без работа. Демократът обеща да се подсили производството и да се инвестира в инфраструктура, детска грижа и в намаляване на пропастта между бедни и богати в различните етнически групи в страната.

 

Байдън все още не е встъпил в длъжност, а изборите не се водят за формално приключили, тъй като в някои места все още се броят гласове. Кандидатът на демократите обаче спечели ключови щати и победи републиканецът Тръмп. Досегашният президент обаче категорично заяви, че изборите са били откраднати, въпреки че не представи доказателства за това. Предстои Тръмп да заведе дела.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама