НАРОДЕН ГЛАС


Проф. Боян Дуранкев: Необходим ни е нов преход

5 7770 11.11.2020
Проф. Боян Дуранкев: Необходим ни е нов преход
Проф. Боян Дуранкев БГНЕС

Винаги когато погледнем началната точка при очертаване на един кръг, забелязваме, че крайната точка стига до началната.” Това заяви икономистът проф. Боян Дуранкев. Според мен и моите колеги, ние наистина се намираме на прага на нов преход., допълни той.


Точката, в която сме се върнали, не се харесва на никого. Нито е социално справедлива, нито уважава околната среда, нито политиците са мъдри държавници. Така че има много неща, които не се харесват на българите и в ЕС и в САЩ, така че очевидно е необходим нов преход., посочи професорът пред Евроком.

 

На въпрос дали са поставени основите на нова епоха, икономистът отговори: "За съжаление заедно с мръсната вода изхврълихме и бебето. Имаше положителни неща, които трябваше да останат. Безплатното образование, общодостъпното безплатно здравеопазване, по-добрата координация и по-голямото равенство, които днес ги няма. Следваме примера на повечето лоши практики в икономиката, обществото и живота. Но отново съдбата чука на вратата, това е сигурно.", завърши проф. Боян Дуранкев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама