НОВИНИ


Трансплантирани и техни близки на протест пред здравното министерство

1 4193 13.11.2020
Трансплантирани и техни близки на протест пред здравното министерство
Министерство на здравеопазването БГНЕС

Граждани отново ще излязат на протест срещу преместването на Клиниката по нефрология и трансплантации в УМБАЛ “Александровска”. Това е поредната демонстрация, която се случва заради преместването на клиниката. Въпреки множеството неясноти и хвърлените лекарски оставки вчера официално бе заявено от ръководството, че реорганизацията все пак ще се случи.


В 13.00 ч. пред Министерството на здравеопазването ще се съберат граждани с трансплантации и техни близки. Недоволните определят решението за реорганизацията на лечебното заведение като геноцид. Неясно е какво ще се случи с хората. Пациентите не знаят къде ще се извършват прегледите, както и кои са лекарите, които ще ги преглеждат.

 

Клиниката трябваше да освободи обитаваната от нея сграда, в която се обособява специализирано COVID звено съгласно заповедта на здравния министър за разкиването на още легла. Това накра и целият екип, начело с ръководителя на клиниката да хвърлят оставки. Вчера директорът на болницата проф. Богов заяви, че ще даде време на лекарите да обмислят решението си и ще се възползва от 7-дневния срок, в който трябва да разпише подадените им молби за напускане.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама