НОВИНИ


ВАП прати здравния министър да провери има ли недостиг на лекарства

5 4041 13.11.2020
ВАП прати здравния министър да провери има ли недостиг на лекарства

След множеството сигнали за липсващи медикаменти по аптеките в страната и спорът между лекари и фармацевти, Върховната административна прокуратура прати проф. Костадин Ангелов на проверка.


Здравният министър, служители на Изпълнителната агенция по лекарствата и шефът на НАП трябва да направят проверки има ли проблем с недостиг на медикаменти в болниците и аптеките в цялата страна. Във ВАП е образувана преписка по информация в медиите.

 

Ако проверката установи проблеми, нужно е да стане ясно дали липсата на медикаментите се дължи на засилен износ за чужбина или задържането им от притежателите на разрешение за употреба, на производителите, вносителите, търговците на едро с лекарствени продукти и активни вещества, на посредниците в областта на лекарствените продукти, на аптеките и дрогериите, след което да се предприемат конкретни мерки.

 

От МЗ във ВАП са получени данни за дружества, притежатели на разрешения за търговия на едро с лекарствени продукти, които е възможно да осъществяват подобни действия. Съдействие за целите на проверката по тази линия за идентифицирането на дружествата следва да бъде осигурено от НАП.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама