НОВИНИ


Илиян Василев: Захариева може да бъде министър на всичко

16 8939 16.11.2020
Илиян Василев: Захариева може да бъде министър на всичко
Илиян Василев

Захариева никога не е блестяла с дипломатически или професионални комуникативни умения, а е по-скоро от този партийно-политически всеяден, всеможещ и универсален кадър, който може да бъде министър на всичко.


 Jack of all trades, master of none.


Претенцията, че ветото върху рамката и началото на преговорите с Македония е знак на еманципация, дори противопоставяне на Кремъл, а ВМРО е изобщо партия която не е проводник на руско влияние пред вид на исторически и текущи факти, особено на фона на цялата палитра от разнообразни доказателства на настоящата власт за твърда и безспорна свързаност с интересите на Кремъл - като се започне от енергийните проекти - възродения Южен поток и Белене, мине през паспортите на руски собственици на имоти, които доминират в много градчета по Черноморието и завърши с разрешенията за прелитане на руски бойни транспорти самолети превозващи оръжие за същата тази Сърбия, която всячески подхранва антибългарските настроения и е главен стожер на руските интереси на Балканите, е просто епитом на лицемерието и посредствеността на това управление.

На думи европейци и атлантици, на думи баш тарикати и далавераджии за сметка на общия интерес.


Дори по темата Тито в Европейския съюз, която е важна теза, но се представя повърхностно. Факт е че най-твърди привърженици и най-дълбока носталгия по Тито има в Сърбия и в Македония - в Сърбия защото бе епицентър на Титова Югославия, а Македония, защото бе творение на същата. Не случайно членките на ЕС - Словения и Хърватска, при първата възможност излязоха от плена на Югославия и поеха по пътя на своята истинска независимост, като предусловие да станат членки на ЕС.


И пак не случайно - стожерът на Югославия, Сърбия няма никакви скорошни изгледи да влезе в ЕС, защото още "балансира" между Запада и Москва.

 

Илиян Василев, Фейсбук
 
 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама