НОВИНИ


Доц. Мангъров хока лекарите, които ”преглеждат” по телефона

11 5118 17.11.2020
Доц. Мангъров хока лекарите, които ”преглеждат” по телефона
Атанас Атанасов

Доц. Атанас Мангъров публикува снимка от лекарски кабинет, на чиято врата е залепена бележка, на която пише: ”Пациенти с температура и оплаквания се консултират по телефона. Посещение при лекар, при такова състояние, е нежелателно”.


Доц. Мангъров е виден критик на консултирането на пациенти по телефони. По думите му трябва да се преустанови практиката личните лекари да диагностицират и лекуват хората по телефона и отново да започнат да ги преглеждат истински по правилата на медицината.

 

Не е нужно да се измислят нови епидемиологични правила, коронавирусните инфекции съществуват от десетилетия, човечеството ги е преодоляло по естествен път и е продължило да съществува, уточни специалистът.

 

От своя страна личните лекари заявиха, че ако спрат телефонните прегледи, както иска д-р Атанас Мангъров, нещата ще са катастрофални. "Ако тръгнем по всички адреси, ще правим 7-8 прегледа на ден. Ние вършим това, което иска проф. Балтов - да държим пациентите в доболнична помощ. Антибиотиците, които изписваме, са когато 9-10 ден вече има температура и няма друго лечение. Това заяви общопрактикуващият лекар д-р Валентин Янев пред БНР в отговор на доц. Атанас Мангъров.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама