БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Крум Зарков: Бюджетът за антиковид е равносметката за четири години бездействие на властта

5 7069 18.11.2020
Крум Зарков: Бюджетът за антиковид е равносметката за четири години бездействие на властта
Крум Зарков

Бюджетът за антиковид е равносметката за четири години бездействие - вземете проблемите с полицаите, вземете здравеопазването, пенсионната политика с даване на подаяние. Това каза депутатът от БСП Крум Зарков, коментирайки действията на Борисов-3.


Властта не управлява коронокризата, всичко е на самотек. Режимът се променя ежечасно, няма гъвкавост. Гъвкавост не означа коридори. Не означава - с маски или без маски. Това е хаос, заяви още Зарков пред bTV.

 

Кризата не отменя правото на гражданите от елементарна предвидимост - на какво могат да разчитат на държавата и на какво не могат да разчитат, допълни той.

 

Той коментира и днешното заседание в правната комисия  в парламента за бг европейските прокурори.: България трябва да създаде една нова институция - европейски делегиран прокурор. Той е на пряко подчинение на г-жа Кьовеши.
Ние направихме предложение - тези хора да се занимават само с въпросите за осигуряване на евросредства, ще дойдат милиарди. Това бе отхвърлено.

Предложихме и целия ВСС да избира при публична процедура онези магистрати. Предложихме ясна процедура -за изслушване, стаж, за да не се завъртим в поредния кадрови скандал. За съжаление всичко бе отхвърлено, обясни депутатът.

 

Той коментира и ковидкризата: Не се регистрираме в началото на заседанията на НС. Опитваме се да покажем, че това правителство неможе да разчита на цялата подкрепа и в парламента. По думите му БСП ще сезира Конституционния съд, че кворумът се осигурява с карантинирани депутати. Този фарс, когато колеги се показват в началото на заседанието, не е конституционно. Не може правата на народния представител да зависят от диагноза.

 

Протестите затихнаха но недоволството не е. Ще се потърси сметка на властта за изгубеното време, категоричен бе Зарков.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама