НОВИНИ


Журналист: Тук умираме преди да ни качат на кръста

8 4817 19.11.2020
Журналист: Тук умираме преди да ни качат на кръста
Полина Паунова

Гледам репортаж за двама души, починали на стълбите (разбирате ли го това: на стълбите) пред COVID-19 отделение в Пловдив. От историята се разбира, че единият човек е хоспитализиран и препращан като колет от клиника на клиника. Вместо да му бъде направена хемодиализа (състояние, което е извън коронавируса) е оставен на стълбите, бе. По пижама, зимата. С кислороден апарат, в който кислродът свършва.


За да е още по-ужасяващо: със свършващ кислород човекът е трябвало да изкачи ТРИ ЕТАЖА, защото... ми защото така - нямало асансьор. И там на няколко стълби разстояние, на метри от вратата на отделението... бутилката с кислород приключва. Пациентът и жена му са оставени в нищото.


Е, после са качени до горе, но мъжът умира преди да му бъде направена процедурата по хемодиализа.


В резултат: министърът на спорта в телевизионно студио вика "ще се въздържа от коментар преди да чуя изказването на болницата". Обаче, вика, става дума за човек в изключително тежко състояние, с придружаващи заболявания.


Иначе от интервюто на Красен Кралев разбираме как успешно се е възстановил от коронавирус. Преди дни разказваше тоя личен опит и пред БНТ, обяснявайки колко добре се справя здравната система.


.... Оня ден препрочитах Кортасар. Та в "Толкова обичаме Гленда" той казва по друг повод "никой не слиза жив от кръста". Тук нямаме тоя шанс. Умираме преди качването.

 

Журналистът Полина Паунова, Фейсбук


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама