БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Близо 3.2 млн. лв. са загубили превозвачите от блокадите на гръцката граница

0 5384 28.02.2010
Близо 3.2 млн. лв. са загубили превозвачите от блокадите на гръцката граница
Огромни са загубите от блокадата на българо-гръцката граница

Към 22 февруари регистрираните загуби на превозвачите, заради блокадите на българо-турската граница, са около 3.2 млн. лв. Тези резултати са само от фирми, които са имали постоянни договори, с които могат да докажат тези загуби



В действителност щетите са стократно повече, заяви в интервю за агенция „Фокус” Койчо Русев - член на Управителния съвет на Асоциация на българските предприятия за международни превози и пътищата (АЕБТРИ).

Общите загуби за всички отрасли, засегнати от блокадите на гръцките земеделци са около 15.3 млн. лв. и са представени от 125 фирми, допълни Русев.

По думите му, голям проблем е невъзможността да се докажат повечето от загубите на фирмите. „В сравнение с миналата година аз мисля, че щетите са най-малкото два-три пъти повече. Сега е много по-осезателно отражението на тези загуби, които претърпяхме, защото в сравнение с миналата година проблемите с автомобилния транспорт са значително по-задълбочени. Имам предвид недостигът на товари, които в последната десетдневка са такива, че на 100 автомобили има товари за 38 коли”, обясни Койчо Русев.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама