БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Ново увеличение на тока с 9,4% искат от ЧЕЗ

6 5647 28.02.2010
Ново увеличение на тока с 9,4% искат от ЧЕЗ
Нова, по-висока цена тока искат от ЧЕЗ

ЧЕЗ ще внесе предложение до ДКЕВР за промяна на цените за разпределение и снабдяване с електроенергия, които да влязат в сила от 1 юли 2010 г.



Предложението на дружеството е за средно увеличение на цената на електричеството от 9,4%.


В съобщение от ЧЕЗ „Разпределение" обясняват, че имат амбициозна инвестиционна програма, която предвижда удвояване инвестициите си в Западна България през следващия ценови период.

Затова и предлаганото повишение на цената на електричеството не предполага увеличение на печалбата, посочват от компанията.Предложението се аргументира с необходимостта от покриване на реалните разходина дружества на ЧЕЗ в България, ангажирани с разпределението на електрическа енергия и снабдяването с нея на потребителите в Западна България.

Разполагайки с по-големи инвестицииза новия ценови период, ЧЕЗ може да направи повече по отношение на показателите за качество, като основно инвестира в подобряване работата на разпределителната мрежа на ниско и средно напрежение.

Frognews.bg припомня, че EVN Bulgaria, която захранва Югоизточна България, внесе в ДКЕВР предложението си за нови цени - между 2 и 3%. Същото направи и Е.ON като нейното предложение е за увеличение на тока за бита с нови 12%.

Председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев увери, че увеличението на тока за бита ще бъде минимално, тъй като исканията за поскъпване на тока на дружествата са завишени.

Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама