НОВИНИ


Ето как ще изглежда кабинетът на Джо Байдън

16 5119 23.11.2020
Ето как ще изглежда кабинетът на Джо Байдън
Джо Байдън

Бъдещата администрация на демократа Джо Байдън започва да придобива все по-конкретна форма. Победителят в президентската надпревара обяви имената на хората, които ще прекрачат прага на Белия дом. Това са Антъни Блинкън, Джон Кери, Джейк Съливан и Линда Томас-Грийнфийлд.


Имената съобщиха от екипа на Байдън.

 

Бившият държавен секретар Джон Кери ще бъде специален пратеник на американския президент по въпросите за климата, както и член на Националния съвет за сигурност.

 

Една от ключовите и първи задачи на Байдън като президент бе да върне обратно страната към Парижкото споразумение. Това бе основна линия в кампанията на демократа. Напускането на споразумението пък беше една от основните точки в предизборната кампания на Тръмп, когато републиканецът се изправи срещу Хилари Клинтън. Обещанието бе изпълнено и официално решението влезе в сила ден след изборите.

 

Държавен секретар ще бъде Антъни Блинкън - дипломат с дългогодишна кариера в сферата на националната сигурност. Той ще отговаря за политическия преход.

 

Линда Томас-Грийнфийлд ще бъде назначена за постоянен представител на САЩ в ООН, а Аврил Хейнс ще бъде новият директор на националното разузнаване и първата жена, която заема този пост.

 

Алехандро Майоркас ще бъде секретар на вътрешната сигурност и ще бъде първият латиноамериканец, на когото се поверява този важен сектор.

 

Джейк Съливан ще бъде съветник по въпросите на националната сигурност.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама