ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ


Наредиха на хубава работа ”хубавото Наде” - Надежда Нейнски

23 13791 25.11.2020
Наредиха на хубава работа ”хубавото Наде” - Надежда Нейнски
Надежда Нейнски БГНЕС

Министерският съвет одобри кандидатурата на бившия външен министър Надежда Нейнски за поста на Генерален секретар на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество за периода 1 юли 2021 - 30 юни 2024 г.


Издигането на българската кандидатура е израз на последователния ангажимент на страната ни към региона на Черно море, активната роля на България в рамките на ЧИС, развитието на взаимодействието с ЕС и успешното четвърто българско председателство на организацията, протекло през първата половина на 2019 г.

 

Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество е учредена през 1992 г. В нея членуват тринадесет държави: Албания, Армения, Азербайджан, България, Грузия, Гърция, Молдова, Румъния, Русия, Сърбия, Турция, Украйна и Република Северна Македония (от 6 ноември 2020 г.).

 

Досега Нейнски беше посланик в Турция, но на мястото и застана доскорошният посланик в Париж и бивш съветник на премиера Бойко Борисов Ангел Чолаков. Изтъква се, че причината е изтичането на мандата ѝ

 

Това сочат документи на сайта за правна информация на Министерския съвет, публикувани в категория "Решения". Нейнски бе на поста от 2015 г. - един от ключовите посланически за България заради огромното значение на Турция за нея в редица области от миграция и сигурност до енергетика.



 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама