НОВИНИ


Още две страни от ЕС подкрепяли българското вето за Македония

17 6087 03.12.2020
Още две страни от ЕС подкрепяли българското вето за Македония

Към българското вето за Македония се присъединиха още две страни членки на ЕС, съобщи депутатът от ВМРО-ДПМНЕ Антонио Милошоски във Фейсбук, като се позова на дипломатически източници от Брюксел, предаде македонският сайт Прес24.


"На вчерашната среща на ниво посланици в Брюксел България блокирала и заключенията за Македония, не само предложената преговорна рамка. По отношение на македонско-българските спорни въпроси някои страни членки са изразили симпатии към Македония и са се обявили за започването на преговорите, без да се включват двустранните въпроси като определящи, тъй като страната е получила препоръка за преговори още от 2009 г. Все пак по отношение на последицата от наложения спор, а това е отдалечаване на процеса на разширяване на ЕС, изглежда България не е сама, а има дискретна дипломатическа подкрепа от още най-малко две страни членки на ЕС", пише Милошоски.

 

Той добавя, че няколко членки на ЕС като Франция, Гърция, Италия и Холандия са против приемане на заключения и/или преговорна рамка само за Албания.


Германското председателство прекъснало дискусията, тъй като нямало консенсус. Темата за разширяването ще бъде поставена отново на срещата на посланиците от ЕС на 7 декември, пише Милошоски.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама