МИНАЛО


Д-р Кантарджиев: Извънредните мерки падат на 21 декември ”в чест на рождения ден на др. Сталин”

31 9660 05.12.2020
Д-р Кантарджиев: Извънредните мерки падат на 21 декември ”в чест на рождения ден на др. Сталин”
Тодор Кантарджиев БГНЕС

Извънредните мерки за пандемията падат на 21 декември ”в чест на рождения ден на др. Сталин”. Това заяви на майтап д-р Тодор Кантарджиев. А сериозно той рече, че е нужно 3/4 от населението да има изграден имунитет, за да се спре пандемията. Това може да стане само с ваксините, категоричен е експетът.


Контакт с вируса засега са имали 10 - 11% от населението на страната. Това каза още директорът на Центъра по заразни и паразитни болести пред bTV.


След регистрацията от европейския регулаторен орган на ваксината Prizer този месец, ваксините ще тръгнат към страната, обясни той.


През януари ще има и друга способна ваксина. По думите му ваксините са спасили много хора. Надявам се в обществото да се създаде имунитет и да отпадне страхът от заразяване, каза Кантарджиев.


Той се надява и че ще спре напливът към лечебните заведения.


До края на този месец и следващия месец имаме достъп до РНК-вите ваксини, прогнозира Кантарджиев. Те са най-подходящи за хората от първата фаза на ваксинацията.


Трябва да имаме 75% от населението с имунитет, за да спадне толкова разпространението, че да хващаме отделни клъстери и случаи, каза още Тодор Кантарджиев.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама