НОВИНИ


Министър Сачева обвини работодателите, че не познават антикризисните мерки

22 4096 05.12.2020
Министър Сачева обвини работодателите, че не познават антикризисните мерки
Деница Сачева БГНЕС

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева заяви , че много от работодателите все още не познават добре антикризисните мерки и затова не се възползват от тях. По думите ѝ така се е натрупало и недоверие към самите мерки.


Коментарът ѝ дойде в отговор на статистика на Българската стопанска камара, в която се посочва, че 68% от работодателите не одобряват антикризисните мерки за подпомагане на бизнеса за преодоляване на последствията от COVID-19. 50% от тях не са се възползвали от нито една от тези мерки, 29% само от мярката 60/40, а 78% от бизнеса не се е възползвал от мораториума върху плащанията по кредитите.

 

"Мерките не са универсални, но са адекватни на ситуацията и на ресурсите, с които разполагаме. Част от мерките като че ли все още не се познават достатъчно добре от работодателите. Има по-скоро недоверие, че няма да се получат средства, отколкото дълбоко познание на това какво реално се предлага. Според мен значителна част от мерките не се познават. За мярката 60/40 още хората не знаят, че много отдавна е променена и не е тази, която действаше от март до май месец", каза още Сачева пред bTV.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама