НОВИНИ


Болен дядо чака 14 часа пред спешното на плевенската болница, за да го прегледа пулмолог

12 5075 08.12.2020
Болен дядо чака 14 часа пред спешното на плевенската болница, за да го прегледа пулмолог
Дядото пред спешния кабинет

Възрастен болен човек чака 14 часа пред спешния кабинет на плевенската болница, за да бъде прегледан от пулмолог. Дядото е принуден да седи на едно столче от 12 часа на обяд до 2 часа през нощта, с надеждата, че всеки момент ще му бъде оказана помощ. За поредната зловеща картина на здравната ни система разказва от първо лице Александър Радев в ”Забелязано в Плевен”. Ето какво пише той:


На 07.12.2020 в 11.30 сутринта, с дядо ми се наложи да отидем в бърза помощ Плевен,защото човека не се чувстваше добре. НУЖДАЕШЕ СЕ ОТ ПОМОЩ. Там го приеха и ми казаха да не седя в коридорчето на бърза помощ,защото било едновременно разбирате ли и КОВИД ОТДЕЛЕНИЕ,тоест от там минават и пациенти,които са заразени.

 

Оставям дядо ми, мислейки че ще настанят болния човечец,ще му земат нужните тестове и ще го приготвят за лечение. По съвет на медицинския персонал,който ни закара да не седя там,защото е опасно. Отивам там след няколко часа и гледам дядо- 78 годишния ми дядо,седи на стола както е на снимката, оставен и чакащ разбираш ли пулмолог,ожаднял и изтощен да го прегледа и вече да бъде настанен,това ми казва персонала. През това време влизат млада двойка с бебе,където сме всички и казват, че са ковид позитивни,след направата на антигенен тест. И персонала вместо да помогне, да ги пита нормално как се чувстват,те почват да се карат с тях,че този тест не е валиден. Пълен хаос. Да вметна, сменяха персонала на 3 часа без да им обяснят кой за какво е, питали са го как се казва от какво боледувал, поне 6 пъти.

 

Този велик пулмолог, с дядо ми така седнал както е на снимката, го чакахме от 12 на обяд до 2:00 сутринта този лекар да си дигне телефона и да дойде,да прегледа хората.Като питаме арогантния и нагло държащ се персонал, защо трябва да чакаме толкова време, ни казват : "Е то някой го чакат от 8.30 сутринта". Говорим вече за 12.30 през нощта.Чакахме още 2 часа този доктор да го преслуша, да ми каже че му е прегледал снимките и няма пневмония и най-добре да го приберем да изчакаме ПСР-теста,защото в 2 сутринта се разбира,че свободни места НЯМААА.

 

Ако го приберем, някой друг ще му вземе мястото.И докато не се появи този ПСР неможе да се настани, а този тест са му нужни повече от 24 часа, за да стане готов. Избора му беше да легне на мръсното легло до докторите,дори не си направиха труда да почистат,завих го с якето му, след 14 часа престой на стол, да си почине. Нататък няма да разказвам,защото става още по тегаво. Пазете се, защото ако ви потрябва помощ.НЯМААААА!!


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама