НОВИНИ


Специалният пратеник на Скопие пристига в София

8 3624 09.12.2020
Специалният пратеник на Скопие пристига в София
БГНЕС

Специалният пратеник на Скопие пристига в България, за да се срещне с външния ни министър. Владо Бучковски трябва да обсъди с Екатерина Захариева спорът между България и Република Северна Македония.


Визитата е само ден, след като правителството на Северна Македония излезе със становище, че българското вето върху преговорния процес е "безотговорна стратегическа грешка".


ФрогНюз припомня, че се обострят настроенията и в Брюксел заради решението на България да стопира преговорите за присъединяване на РСМ към блока. По този начин според критиците бе спрян един от основните приоритети на Общността - разширяване и засилване на влиянието в региона Западни Балкани. В чуждестранни издания вече дни наред има остри статии по повод решението, а изглежда позицията и спорът са неразбираеми за останалите държави-членки. 


Вчера и министърът по европейските въпроси на Германия, която председателства Европейския съвет до края на годината Юрген Рот коментира, че ветото на София застрашава сигурността на Съюза.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама