НОВИНИ


Диян Стаматов: Рано е да се говори за удължаване на учебната година

1 3439 09.12.2020
Диян Стаматов: Рано е да се говори за удължаване на учебната година
Диян Стаматов

Прекалено рано е да се говори за удължаване на учебната година. Това вероятно ще стане за децата от 1 до 6 клас. За седмокласниците няма промяна на датата на изпита, както и при неговото провеждане.


Това стана ясно от думите на Диян Стаматов, председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета.

 

Какво ще се случи с образованието у нас в условията на пандемия е въпрос, който вълнува огромна част от хората. Заведенията бяха затворени, а дейността им премина онлайн в цялата страна, след безброй призиви от страна на учители, а и родители. От МОН обаче бяха против и дълго време се придържаха към локалния подход - затваряне на заведения там, където има нужда.

 

"Каквото и да си говорим, форматът, който предлага дистанционното обучение, не може да е това, което е присъственото", посочи Стаматов.

 

Различен да бъде краят на първия учебен срок за различните класове, предложиха миналата седмица от Министерството на образованието и науката. Според документа вторият срок за учениците от 7 до 12 клас ще започне на 4 февруари 2021 г., а за учениците от 1 до 6 клас - в зависимост от решението на съответното училище. Стаматов предполага, че на повечето места ще е на 2 февруари.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама