НОВИНИ


Зловещо! Мъж почина пред варненска поликлиника, жена издъхна пред болницата в Благоевград /снимка 18+/

14 5693 09.12.2020
Зловещо! Мъж почина пред варненска поликлиника, жена издъхна пред болницата в Благоевград /снимка 18+/
”Нова Варна”

Безобразията в здравната система продължават. Мъж почина, докато чака повече от час, седнал на стол пред централния вход на ДКЦ-4 във Варна да бъде прегледан от улоролг, информират Нова Варна.


Според информацията мъжът е дошъл в поликлиниката с направление за уролог от личния си лекар. Минал е през регистратура, съобщили са му, че няма такъв специалист и той е излязъл. Други пациенти са алармирали, че междувременно състоянието на същия човек се е влошило. Впоследствие е починал.

 

От лечебното заведение са звънели на 112, Социални грижи, както и на Бърза помощ. При пристигането на линейката екипът е казал, че не се занимава с починали хора. 

 

"На тия доктори ли пляскахте? Мой приятел, Константин Парчев го е снимал в 11,28 часа, днес.Час по рано е минал от там,и човекът е бил ТАМ жив.Това се случва в ДКЦ-4 ,Окръжна болница Варна", пише във Фейсбук Ангел Неделчев.


.

 

Новината за поредната жертва на здравната ни система породи вълна от гняв в социалните мрежи. Журналистката Татяна Кристи споделя: "Това е поредната снимка на починал човек пред болнично заведение. Дошъл да види уролог, според медии във Варна, от регистратурата му казали, че не може. Някой му донесъл стол да седне в студа пред входа. Той починал. Невероятно звучи всичко това, при положение, че бърза помощ е само на няколко метра от тази сграда.

 

Достатъчно е било медицинско лице или администратор или просто минувач да се обадят по телефона и някой да дойде с носилка да помогне на този човек. Вместо това някой му носи стол да седне в студа-- щото нали не му е добре на човека! Нека си почине на стола на 3 градуса температура, нека се освежи! Всичко това показва, че нещо дълбоко е счупено и сбъркано в тази държава в тази система, в хората....Смъртта на седнали в студа пред болници прегърбени болни започва да прилича на кошмарна дистопия".

 

По-рано днес се разбра, че 68-годишна жена е починала пред сградата на вътрешното отделение на благоевградската болница. Тя е била заразена с COVID- 19.  Жената първо е била в частната болница в града, оттам обаче й обяснили, че трябва да отиде в държавната, за да бъде настанена. По пътя жената се почувствала много зле и издъхнала точно пред сградата на отделението.

 

Няколко часа продължи огледа, а от вътрешното отделение обясниха, че не могат да кажат нищо за случая, тъй като жената, на практика, не е стигнала до отделението. Близките й отказаха да говорят. Засега официална информация няма - нито от частната, нито от държавната болници.

 

Припомняме ви, че преди ден дядо бе принуден да чака на стол в плевенската болница пред спешния кабинет 14 часа, за да го прегледа пулмолог. Едва след като случаят се разчу по медиите, мъжът бе приет за лечение.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама